Galibi
Door: webmaster
23 November 2008 | Suriname, Galibi
Hartelijk bedankt voor jullie leuke reactie's; zo zijn we toch ook nog weer een beetje in Holland.
Nadat we de jetlag te boven waren zijn we dus afgelopen vrijdag vertrokken naar Galibi.
Een busreis van ca. 3 uur met, na ong. 1.5 uur, een tussenstop bij de Commewijnenrivier alwaar we een kopje koffie met een lekker broodje nuttigden. Na nog een stop bij Moengo kwamen we rond het middaguur in Albina aan. Van hieruit vertokken we met de boot naar Galibi. Een heftige boottocht; veel water onder de boot maar door de grote golven zeker ook in de boot. Eenmaal op Galibi was de bootreis snel vergeten.
Tropische palmbomen en witte stranden heetten ons welkom op het paradijslijke schildpaddenoord.
's Avonds na een lekkere maaltijd, bereid door onze privekokkin Martha, brachten we een bezoekje aan de plaatselijke dierentuin. (Martha is de tante van onze privegids Horatio). Hier liepen alle dieren vrij rond behalve de slangen en kaaimannen. Een brutale neusbeer, schaapsluiaard, vele soorten (ondeugende) apen ( familie??). :lol:
Ook de beheerder was al een bezienswaardigheid op zich. Helaas zijn hier geen foto's van (er is wel voldoende filmmateriaal). De volgende dag (na een stevig ontbijt) wederom een wilde boottocht in een koreaal naar de tijgerbaai in de Atlanische oceaan. Deze baai is alleen bij eb (kortstondig) te betreden. Hierna de broedplaatsen van de schildpadden bekeken. De broedperiode is echter in april. Vandaag onze terugreis naar Paramaribo. De reis verliep via Frans Guyana.
In Saint Laurent (Frans Guyana) de gevangenis en cel van Papillon bezocht. indrukwekkend !
Morgen staat Fort Zeelandia op het programma. Tevens een rondvaart op de Surinamerivier (met o.a. het gezonken schip "de Goslar" uit WOII) Overmorgen groot feest met de onafhankelijkheidsdag. Woensdag de BBQ en tegen die tijd laten we jullie we weer meegenieten van deze belevenissen.
Lieve groetjes,
Herma & Henk,
Santa & Henri
24 November 2008 - 10:29
Dè En Gerrit. Dalfse:
Hallo allemaal.
Nou, jullie hebben wat te doen gemaakt.
Je zult het niet geloven maar de rook komt uit de laptop vanwege de hoeveelheid nieuws die we van jullie in een keer ontvingen, maar we hebben wel in de gaten dat jullie veel plezier met elkaar hebben.
Wat is het mooi dat we zo op de hoogte gehouden worden van jullie belevenissen.
Jullie hebben misschien wel opgemerkt dat Femmy en Deetje ook gereageerd hebben, det kump Henk, det oe va, det deuremeelt hef aan:
oe beide zussies en an tante Rix en Wim, en an Ietje en Gerrit in Coevorden, det was toch wel goed dew det deuden? Dus er zullen nog wel meer reacties komen van de familie.
Nou jongelui geniet nog maar daar in Suriname en doe iedereen van ons de hartelijke groeten.
DÈ EN GERRIT- DALFSEN. -
24 November 2008 - 12:31
Rob:
Enrico, wat een blij gezicht achter de koffie. Zul je wel aan toe geweest zijn. Vallen de afkickverschijnselen mee? Of zit je daar in hetzelfde tempo aan de koffie als hier? Pas in ieder geval een beetje op met verbranden!
Grtz,
Rob.
PS. De sneeuw viel hier mee, en is inmiddels al bijna weg... -
24 November 2008 - 18:13
Sonja,Jordy, Arijan:
Je kunt aan de foto's zien dat jullie met volle teugen ervan genieten.
In Nederland sneeuwt het en ook wij verlangen naar het ideale warme weer bij jullie.
We wensen jullie nog veel plezier en we wachten jullie volgende foto reportage af!
Jordy,Arijan en Sonja.
24 November 2008 - 18:49
Hanny:
Weer een geweldig reisverslag. leuk om te lezen en santa vissie gevangen en was ie heerlijk?
geniet nog maar lekker en we wachten weer op het volgende verhaal.
lieve grt van mij -
24 November 2008 - 21:42
De Boys & Girl:
hallo vakantie gangers!!
Zo te zien vermaken jullie je wel in Suriname.
Er is alweer een week verstreken maar toch kunnen jullie nog even genieten van het heerlijke weer.
Hier in huize jans gaat alles ook goed, iedere dag wordt er netjes gekookt, en de spullen zijn mooi aan kant.
Joeri is er ook nog steeds en boven verwachting lijkt hij een stuk jonger tussen alle drukte.(hij is heel actief)
We wensen jullie nog een fijne week toe, en hopelijk blijft het weer ook nog een beetje goed.
Groetjes en liefs van Jurjen, Ruben, Stephanie, Alfons en Maurice (en natuurlijk Joeri) -
25 November 2008 - 11:47
Gerrit En Iet:
lieve henk en herma
en je familie,
Leuke foto's en
berichtjes ontvangen
van jullie vader!
kunnen wij de mooie film
ook eens zien t.z.t?
Santman.
Doeiii!!!! -
25 November 2008 - 15:59
Indra & Anouchka:
nou daar hebben we de foto's weer...
het zijn weer leuke foto's net als die andere
en jullie verhaal was ook erg leuk om gelezen te hebben... jullie hebben dus een drukke dag gehad zo te lezen ...
ik wou dat ik op het strand kon zijn ...
maar dat zit er niet in voor mij ...
ik moet gewoon wachten tot de zomervakantie ...
maar als ik naar jullie foto's kijk, krijg ik het zelf ook wel warm ...
dus ik ga maar de heledag naar jullie foto's kijken ahahahah
grapje
nou heel veel plezier
groetjes,
Indra en anouchka -
25 November 2008 - 17:53
Roelyn:
weer mooie verhalen en indrukwekkende foto's van de tijger. Blijf lekker genieten en kijk uit naar jullie vervolg verhalen!
Liefs Roelyn
ps: S J je lijkt zo erg op S L
26 November 2008 - 15:28
Roy Sardjoe:
Henri, te gek man. Het strand, de palmbomen en de djogo's. Heerlijk.Ik ben wel een beetje jaloers. Geniet ervan en tot gauw. Gr. Roy. Tang boeng.
26 November 2008 - 16:15
Janny:
Hey Santa, Henri en de rest..
Ik ben jaloers op jullie! Zat ik maar in het warme Suriname....
Maar ik geniet van jullie reisverslag, en mooie foto`s!!
Grt Janny -
26 November 2008 - 17:17
Roelie:
hallo luitjes
fijn om even weer wat van jullie te horen.
Geniet er van en gelukkig voor ons dat wij mee mogen genieten van jullie foto´s en verhalen.
groetjes vanuit zwolle -
27 November 2008 - 19:22
AnnA:
Hier is het veel gezelliger...gaan al voor de kerst bezig, terwijl sint nog moet trakteren...ha..ha..geef mij maar dit gure herfst weer...goed voor mijn coupe....
PS hoop dat jullie niet verbranden,,hier wel...reflexie van de zon op de sneeuw!(liep een rode neus)